Bucataria Motus produsa de Scavolini si  proiectata de Vittore Niolu, reunește functionalitatea și convivialitatea, intimitatea si sfera sociala. Datorită utilizării unor elemente „independente“, care pot fi regrupate si reconfigurate in timp in functie de spațiul disponibil și de nevoile funcționale, ideea de bucatarie si living room evoluează în libertate creativă maxima.

O propunere inedita, care permite unui număr infinit de configurații: surprinzătoare nu numai prin liniile neobișnuite dar si prin designul insolit și elegant, cu detalii care dezvăluie o nouă identitate a spatiului în care lucrăm și trăim astăzi.

Semnele distictive ale acestei game sunt: usile fara maner, interpretarea unica a usilor de sticla, geometria formei sertarelor, noile forme ale unitatilor insula si peninsula, sofisticata paleta de culori a elementelor (lacuri stralucitoare sau mate, melamina) propuse conform celor mai populare culori contemporane.

Dispunerea liniara a bucătăriei Motus cu un design minimalist: o soluție rafinata de mobilier pentru amenajarea unui spatiu deschis contemporan. În această compoziție,  usile gri Tundra lacuite  lucios pentru unități de bază și culoarea alb Prestige pentru unitățile suspendate impreuna cu  sistemul de perete „Fluida“ creaza deschidere frontală cu livingul. Liniile blatului pentru mic dejun, conturul sertarelor,  mecanismele de deschidere ale ușilor sunt toate elemente ce definesc stilul elegant, unic al acestei bucatarii.