Bucatariile Scavolini sunt proiectate sa transmita sensul jovialitatii domestice, nu sunt doar niste mobile abstract moderniste ci spatii in care in mod real oamenii se aduna impreuna pentru a gati si a se bucura de mancare.
Fernard Braudel – unul dintre cei mai importanti istorici moderni – artizanul conceptului de timpi istorici, a analizat cel mai bine mecanismul complicat care a condus cultura Mediteraneeana timp de trei mii de ani. In lucrarea prin care a devenit faimos “ Mediterana si lumea mediteraneana in timpul lui Filip al II-lea” publicata in 1949 si considerata un fel de gramatica a civilizatiei, Fernard Braudel arata ca, pentru populatia mediteraneeana inima casei este, din timpul Penelopei si pana in prezent, bucataria.
Bucataria, pentru italieni a fost intotdeauna un loc plin de jovialitate, nu doar camera unde se prepara mancarea. Pentru ei, bucataria imbina forta Penelopei cu vatra casei, intr-un spatiu proiectat sa gazduiasca atat trecerea poetului cat si poftele gurmande ale barbatului contemporan.
Evident a evoluat din timpul Penelopei, schimbandu-se in pas cu noile obiceiuri si s-a micsorat asa cum si familia de astazi a devenit mai mica. Insa primul si principalul rationament de a exista al bucatariei nu s-a pierdut niciodata.