Mobilierul Scavolini insumeaza toate caracteristicile sintagmei “Made in Italy”

Bucatariile Scavolini sunt proiectate sa transmita sensul jovialitatii domestice, nu sunt doar  niste mobile abstract moderniste ci spatii in care in mod real oamenii se aduna impreuna pentru a gati si a se bucura de mancare.

Fernard Braudel – unul dintre cei mai importanti istorici moderni – artizanul conceptului de timpi istorici, a analizat cel mai bine mecanismul complicat care a condus cultura Mediteraneeana timp de trei mii de ani. In lucrarea prin care a devenit faimos “ Mediterana si lumea mediteraneana in timpul lui Filip al II-lea” publicata in 1949 si considerata un fel de gramatica a civilizatiei, Fernard Braudel arata ca, pentru populatia mediteraneeana inima casei este, din timpul Penelopei si pana in prezent, bucataria. 

Bucataria, pentru italieni a fost intotdeauna un loc plin de jovialitate, nu doar camera unde se prepara mancarea. Pentru ei, bucataria imbina forta Penelopei cu vatra casei, intr-un spatiu proiectat sa gazduiasca atat trecerea poetului cat si poftele gurmande ale barbatului contemporan.

Evident a evoluat din timpul Penelopei, schimbandu-se in pas cu noile obiceiuri si s-a micsorat asa cum si familia de astazi a devenit mai mica. Insa primul si principalul rationament de a exista al bucatariei nu s-a pierdut niciodata.

Arh. Raluca Niculica-Popp

CEO Modool - Scavolini Store Bucharest